Activiteit

Fietsen door Walcheren

Als je verblijft in het mooie Oostkapelle op het schiereiland Walcheren, dan zijn er tal van prachtige fietsroutes om van te genieten. Walcheren staat bekend om zijn uitgestrekte stranden, schilderachtige dorpjes en natuurlijk de beroemde Deltawerken. Hieronder vind je enkele aanbevolen fietsroutes om te verkennen, met vermelding van afstanden en bezienswaardigheden langs de weg.

1. Rondje Veerse Meer (42 km)

Een populaire route voor fietsers in de regio is een rondje rond het Veerse Meer. Deze route van 42 kilometer is relatief vlak en biedt een prachtig uitzicht op het meer, de jachthavens en de omliggende landschappen. Tijdens de rit passeer je diverse historische stadjes zoals Veere en Middelburg. Hier kun je even pauzeren voor een drankje op een terrasje of een bezoek brengen aan een van de vele historische monumenten.

Foto: veere-stad

Plan hier je fietsroute

2. Domburg en omgeving (20 km)

Domburg is een populaire badplaats en is slechts enkele kilometers verwijderd van Oostkapelle. De fietsroute van 20 kilometer voert je langs de prachtige duinen en stranden van Domburg en Oostkapelle. Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden, zoals het middeleeuwse Kasteel Westhove en de pittoreske dorpen Aagtekerke en Grijpskerke.

Plan hier je fietsroute

3. De Oosterscheldekering (45 km)

De Oosterscheldekering is een van de grootste Deltawerken van Nederland. De fietsroute van 45 kilometer brengt je langs de kering en door de omliggende landschappen en dorpen. De route biedt een prachtig uitzicht op de Oosterschelde en is relatief vlak. Onderweg kun je een stop maken bij de historische stadjes Veere en Zierikzee of een bezoek brengen aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Foto: rijkswaterstaat

Plan hier je fietsroute

Bij de supermarkt van vakantiepark Dennenbos kun je gemakkelijk fietsen huren om deze prachtige routes te verkennen. Vergeet niet om onderweg te genieten van de prachtige uitzichten en te stoppen bij lokale cafés en restaurants voor een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd. Veel fietsplezier!

Meer doen in Zeeland

Overnachten

Eten & drinken