Activiteit

Het bos van Oostkapelle

Natuurliefhebbers opgelet: tussen de badplaatsen Oostkapelle en Domburg ligt een uitgestrekt bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de prachtige omgeving. Het bosgebied, dat bekend staat als de Manteling, is ongeveer 750 hectare groot en bestaat uit verschillende soorten bomen en planten.

De Manteling is een uniek natuurgebied en wordt beschouwd als een van de mooiste plekken op Walcheren. Het gebied is ontstaan door een eeuwenoude kustverdedigingslinie die bestaat uit duinen, bossen en velden. Het gebied is ook historisch van belang, omdat het vroeger eigendom was van de Oranjes en werd gebruikt als jachtgebied.

Het bosgebied heeft verschillende wandelroutes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo is er de gele route van ongeveer 4,5 kilometer die door het hart van de Manteling loopt. Deze route voert je langs oude beukenlanen, open velden en mooie waterpartijen. Ook kun je de oranje route nemen van ongeveer 6 kilometer, die door de duinen langs de kust loopt en je een prachtig uitzicht biedt over de zee.

Tijdens je wandeling kun je ook verschillende dieren tegenkomen, zoals konijnen, fazanten, eekhoorns en soms zelfs reeën. Het bosgebied is ook een belangrijke broedplaats voor verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame nachtegaal.

Naast wandelen kun je in de Manteling ook heerlijk fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes die je door het bosgebied leiden en ook langs de kust en door de nabijgelegen dorpjes gaan.

Kortom, de Manteling is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en stilte. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken en je camera mee te nemen, want je zult zeker willen terugkomen naar deze bijzondere plek.

Meer doen in Zeeland

Overnachten

Eten & drinken