Activiteit

Ontdek Domburg

Domburg is een schilderachtige badplaats gelegen aan de westkust van het schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Het is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Een van de grootste attracties van Domburg is het strand, dat zich uitstrekt over kilometers aan de Noordzee-kust. Het is een populaire plek voor watersporten zoals surfen, zeilen en kitesurfen. Het zandstrand biedt ook volop ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn strandpaviljoens waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en drankje, terwijl ze genieten van het uitzicht op de zee.

Domburg is ook bekend om zijn spa en wellness-faciliteiten. Het dorp heeft een lange geschiedenis als kuuroord, met thermaalbaden en spa-behandelingen die al meer dan honderd jaar worden aangeboden. In het centrum van Domburg vindt u een aantal hotels en resorts die gespecialiseerd zijn in wellness, met faciliteiten zoals sauna's, zwembaden en massageruimtes.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, biedt Domburg ook veel mogelijkheden. Het dorp heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder het Marie Tak van Poortvliet Museum. Dit museum is gewijd aan de kunst en cultuur van de regio, met exposities over lokale kunstenaars en ambachtslieden. Het museum is gehuisvest in een prachtig Art Nouveau-gebouw en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van Domburg.

Een andere populaire bezienswaardigheid in Domburg is de watertoren. Deze 52 meter hoge toren werd gebouwd in 1934 en biedt een spectaculair uitzicht over het dorp en de omgeving. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en genieten van het panoramische uitzicht vanaf het uitkijkplatform op de top.

Domburg is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van Walcheren en Zeeland. Kleine tip van ons, huur een fiets en fiets naar Domburg vanaf het hotel. Binnen 20 minuten bent u vanaf het hotel in het gezellige Domburg.

Meer doen in Zeeland

Overnachten

Eten & drinken